Biography

Jack and the Weatherman

Oftewel Krikken en de Weerman, de achternamen van Berry en Sebastiaan die samen liedjes uitbrengen onder de naam Jack and the Weatherman, opererend vanuit Haarlem. Twee vrienden die met beide benen stevig op de grond staan en met hun muziek het leven van een positieve kant belichten. Zij brengen deze Pop/Folk/Reggae liedjes verhalenderwijs met mooie tweestemmige harmonieën en enorm veel energie. Berry en Sebastiaan zijn geïnspireerd door o.a.: The Lumineers, Bob Marley, Jason Mraz, Luka Bloom, Mumford and Sons, Simon and Garfunkel e.v.a. Sinds 2017 staan Jack and the Weatherman met drummer Remco de Man op het podium die hen live versterkt.

Internationaal
Vanuit de hele wereld ontvangen Jack and the Weatherman berichtjes, reacties en emailtjes van fans die zich kunnen identificeren met de verhalen die zij zingen. Mede dankzij Spotify, waarmee ze al meer dan 15 miljoen streams weten te halen, spelen de jongens dit jaar naast een volle tour in Nederland ook in o.a. Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland op verschillende festivals.

Single
De nieuwe single ‘Dance All Day’ is net uit en loopt al goed op Spotify. De vorige single ‘Till The Sun Comes Up’ is een hit op Spotify. In de eerste 3 weken werd het zomerse liedje al meer dan 100.000x beluisterd. En na 3 maanden was deze bijna 500.000x beluisterd. Radio 1 en 2 hebben de single al meerdere malen gedraaid en op Simone FM was de single de weekhit. Till The Sun Comes Up is opgenomen door Jasper Zuidervaart (ChefSpecial, Rilan & the Bombardiers) in het prachtige Helmbreker in Haarlem en gemasterd in New York bij Sterling Sounds door Chris Gehringer (Jason Mraz, Lady Gaga, Rihanna, Drake e.v.a.)

Clubtour
Na een uitverkochte Melkweg en 2x een uitverkocht Patronaat is het nu tijd voor een de eerste eigen clubtour door Nederland. In oktober zijn Jack and the Weatherman te zien bij: Simplon, De Helling, Metropool, Mezz, Victorie, Paard van Troje, Luxor Live en de Eetalage. Kaarten zijn te koop via de website van de poppodia.

Nieuwe muziek
Jack and the Weatherman hebben inmiddels 3 succesvolle EP’s uitgebracht waarmee ze bij de eerste tot Serious Talent zijn benoemd. Ook waren ze meerdere malen op te horen op nationale radiozenders NPO Radio 1, 2 en 3 en hebben ze een grote internationale fanbase opgebouwd. De jongens beloven heel veel nieuwe muziek uit te brengen want ze zijn inmiddels weer de studio ingedoken!